Fidancılık ve Bitki Üretimi

Fidancılık ve Bitki Üretimi

Ülkemizin gerek iklim, gerek toprak yapısının farklılığı, tarıma elverişli alanların çok olması ve üretim tekniklerindeki gelişmeler tarımsal üretimin sürekli gelişmesine ortam hazırlamaktadır. Özellikle son yıllarda kültürel bitkilerin üretimine verilen önem ve tropikal sebze ve meyvelerin üretilmeye başlanması bu alanda yetişmiş eleman ihtiyacını arttırmaktadır. Fidan yetiştirme teknikeri genellikle açık alanda, arazide çalışmaktadır. Zaman zaman soğuk, sıcak, ıslak, rutubetli bir ortamda bulunur. Çalışırken birinci derecede bitkilerle ilgilidir.

Bitki üretimi bilim, teknik ve tecrübeye dayalı çok hassas bir alandır. Büyük ve uzun ömürlü ağaçlardan, bodur çalılara, hassas odunsulardan mevsimlik çiçeklere bütün bitki türlerini kapsayan bu alanda Tekirdağ Peyzaj çalışmaları yapmaktadır.

Bitki yetiştiriciliğinde, ağaçların kendi çevrelerinde nasıl yetiştiklerini, çevrelerine nasıl tepki verdiklerini ve onları yetiştirmek için kullanılan teknikleri anlamak ve uygulamak esastır. Hangi ağaçların dikileceğini, nasıl gübre uygulayacağını, zararlılarla mücadele, söküm ve budama gibi zahmetli süreçler ancak prefosyenel bir ekip tarafından gerçekleştirilebilir.